Меню
Профил
Език

4 тенденции в чантата, които остават в 2019 и 3, които са аут

Дата: 2019-05-20

Кое е модерно този сезон и кое не? Бързаме да ви отговорим на тези въпроси, а отговорите са далеч по-практични, отколкото си мислите. Ето какво разкриват модни експерти от цял свят.

Чантите колан

Има търсене на чанти, които предлагат функция и удобство, а чантата колан е в тази категория, казва Елизабет фон дер Голц, глобален директор на Net-A-Porter. Тенденцията за свободни ръце е нараснала през последните няколко години, но се утвърждава като основна линия. Лиза Айкен, модният директор на Moda Operandi, е съгласна. "По същество, чантата тип колан започна като готин уличен стил, но сега се издигна и покорява и изтънчената аудитория.

Отвъд чантата колан, Шанън Шафер, старши моден директор в Нордстром, казва, че всичко се върти около функционалността. "Чанти, раници и силуети с много джобове са продължаваща тенденция. Тези практични стилове предлагат комфорт." Какво по-хубаво от това стил и комфорт да се обединяват.

VINTAGE формите

Всички експерти в модата са на мнение, че чантите от миналото се завръщат, за да останат. "Класическите винтидж стилове се завръщат със структурирани силуети, плетени чанти за рамото, и такива с дръжки" - казва Шафер.

Von der Goltz одобрява и горната дръжка, като отбеляза, че разпродадената от Габриела Хърст „Нина“ е пионер в тази тенденция. „Структурираният силует се харесва на потребителите с класически вкус, които търсят вечната чанта". Един от начините да постигнете това е като се върнете в 60-те години с текстурирани кожи като щампован крокодил или питон. „Стилът се харесва на жената, която обича инвестициите, но също така и на дамата, която се движи с тенденциите“, казва Айкен. И ако не можете да си позволите големи парични средства за истински питон, това е добре. "Брандовете наистина са усвоили техниката, така че изкуствените изработки са много по-реалистични", добавя модният директор.

Ярки цветове

За модната марка Aiken всичко опира до играта с цветовете. "Цветове, като оранжево и зелено изживяват своя голям истински момент", казва професионалистът от индустрията. Дизайнерите като Fendi, Chanel и други разбиха аудиторията на модните си ревюта със смели чанти в наситени нюанси. Ако не друго, направете го заради пролетта. "Тези цветове придобиват много голяма популярност и в социалните медии, защото изглеждат готино", добавя тя.

Геометрични форми

Може да ви се струва неестествено да носите правоъгълна чанта, но Шафер ще ви убеди да мислите извън кутията - буквално. "Геометричните форми се очертават като най-новата тенденция в чантата," казва тя. От кръгли и трапецовидно подобни, до правоъгълни и квадратни, този стил е тук, за да остане, а сред марките, които впечатляват Шафер са Cult Gaia, Мансур Гавриел и Danse Lente.

Ето и кои са трите стилове, с които трябва да се сбогуваме тази година, според модните експерти.

1. Сламените кошници

 „Не бих казал, че потребителите са приключили с тенденцията към сламата, но определено има еволюция в мултифункционална чанта“, казва фон дер Голц. "Видяхме, че търсенето на чанти от слама постепенно намалява, като клиентите се стремят към по-висококачествени материали като тъкани и кожени детайли.

2. Класическият вечерен клъч

"Работата е там, че вечерните дамски клъчове са неудобни и толкова дълго време сме били ограничени, тъй като те са били единствената възможност", казва Айкен. Вместо това, изберете цветен клъч или такъв с елегантна презрамка.

3. Чантите кросбоди

Според някои потребители структурата на тези чанти е слаба. "С възраждането на костюмите и блейзерите в модата, жените искат една специално пригодена чанта за завършване на тези дрехи", казва Шафер. Същото важи и за любимия ви стил - чантата кросбоди. Не, този стил в никакъв случай не е приключил завинаги, но сега е малко по полиран, така да се каже.